Czy to już uzależnienie?
-
- Zaawansowany użytkownik
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziekowań: 1 raz
Czy to już uzależnienie?
Moja żona twierdzi, że jest mi potrzebna terapia uzależnień w Opolu. Faktem jest, że ostatnio zdarza mi się coraz więcej pić, jednak myślę, że to przez stres i problemy w pracy. Uważacie, że powinienem iść z tym do specjalisty?
Re: Czy to już uzależnienie?
Myślę, że warto udać się do specjalisty, który zawsze doradzi i posiada specjalistyczną wiedzę. Może dobrym rozwiązaniem byłaby detoksykacja w takim przypadku. Alkohol na pewno nie jest dobrym rozwiązaniem na problemy w pracy czy nadmierny stres, myślę, że warto to skonsultować.
- miles.hoeger
Z uzależnieniem mamy do czynienia wtedy, gdy osoba traci kontrolę nad spożywaniem alkoholu i spożywa go pomimo negatywnych konsekwencji zdrowotnych, społecznych i zawodowych. Co więcej, osoba uzależniona nie jest w stanie ograniczyć ilości wypijanego alkoholu, nawet jeśli podejmuje próby zmniejszenia lub zaprzestania picia.
- georgette60
Już nawet niewielkie ilości spożytego alkoholu mogą przyczyniać się do powstania opuchlizny oraz charakterystycznych czerwonych plam w okolicy twarzy i szyi. Poprawa kondycji skóry jest możliwa po całkowitym odstawieniu alkoholu.